Jemná kůže nohou

Aby nohy zůstaly měkké, je dobré jednou za čas (na půl hodiny) namočit nohy do obyčejné vody smíchané s půl sklenicí peroxidu vodíku.

Použití peroxidu vodíku doma:

Zubní kartáčky obsahují bakterie

Aby pro nás zůstaly bezpečné, můžete je čas od času namočit na hodinu do peroxidu vodíku.

Skvrny

Již dlouhou dobu je také známo, že peroxid vodíku je skvělý na všechny skvrny, takže se často používá v mnoha domácnostech jako tradiční a o něco levnější odstraňovač skvrn.

Špatné pachy

Nepříjemné pachy, které se usazují na oblečení (zejména těch, které pocházejí od našich mazlíčků), lze odstranit namočením látek do směsi peroxidu vodíku a octa.

Čištění potravinových boxů

V boxech, do kterých denně ukládáme potraviny, se mohou ukrývat i bakterie. No, jednou za čas je opláchněte obyčejnou vodou z kohoutku s přidáním pár kapek peroxidu vodíku.

Mytí toalety

Podomácku vyrobeným způsobem čištění je také smíchání misky vody se sklenicí peroxidu vodíku, následné důkladné zaplavení záchodu a ponechání půl hodiny odležet. Po této době bude vypadat jako nový a budete mít jistotu, že je vše v pořádku.

Na prkénku se také mohou hromadit choroboplodné zárodky.
Chcete-li se jich zbavit, stačí nastříkat desku směsí vody a peroxidu vodíku a nechat ji čtvrt hodiny.
 

Mytí lednice

Tím, že se rozhodnete umýt lednici kohoutkem, peroxidem vodíku a octem, odstraníte nejen nepříjemné pachy, ale také se zbavíte bakterií.
 

Dětské hračky

Pokud zředíte běžný peroxid vodíku, můžete hračky pro děti mýt, abyste je důkladně dezinfikovali.

Připálené hrnce

Aby nedošlo k drhnutí připálených hrnců, smíchejte jedlou sodu s peroxidem vodíku. Aplikujte tuto pastu na dvacet minut a uvidíte překvapivé výsledky.
 
Nyní se podívejte, kolik věcí jste právě nevěděli. Díky jednoduchým trikům můžete mít doma pořádek, bez škodlivých bakterií a choroboplodných zárodků, které vedou k četným nemocem.