Příprava:

Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jím umyté kuře. Vložíme do lednice a necháme alespoň 1,5 hod stát.

Mezitím si připravíme nádivku: Cibuli nakrájíme nadrobno a udusíme na oleji, přidáme nakrájené houby a podlijeme vodou. Opepříme a dusíme několik minut. Přidáme rozmačkaný česnek a scezené fazole.

Opatrně uvolníme kůži a potřeme pod ní máslem.

Kuře naplníme nádivkou a pokud je třeba tak grilovací jehlou upevníme. Můžeme svázat i nohy. Pokud se nám zvýšila nádivka můžeme ji dát pod kůži nebo vedle kuřete na pekáč.

Očištěné brambory položíme na pekáč, ochutíme a posypeme petrželkou. Polijeme olejem nebo máslem. Kuře položíme na brambory zády dolů.

Kuře potřeme olejem. Pečeme při 190 ° C, 60 minut. Pokud se nám kůže rychle peče ale maso ještě neni měkké, tak zakryjeme alobalem a pečeme dále. Dobrou chuť!

Zdroj:radynadzlato.sk