Samozřejmě se s vámi podělím i o postup přípravy tohoto výborného oběda, po kterém se určitě i u vás doma okamžitě zapráší.
Nejdříve doporučuji kysané zelí propláchnout vodou a nechat okapat, předejdete tak tomu, že by bylo až příliš kyselé, což by se mohlo negativně podepsat na chuti.
Plech vymažte vepřovým sádlem, vrstva nemusí být příliš silná a lehce posypte kmínem.
Okapané zelí následně rovnoměrně rozprostřete na plech.
Kuřecí maso osolte, opepřete a ochuťte s pomocí koření na pečené kuře. Následně jej položte na zelí.
Můžete podlít trochou vody, máte-li po ruce vývar, neváhejte ho použít, výsledná chuť pak bude ještě o něco lepší.
Pečené kuře na kysaném zelí následně pečte na 200-220 °C cca 45-55 minut. Před koncem pečení, 20-30 minut, doporučuji podlít smetanou 33%, díky které bude chuť jemnější a krémovější.
Věřím, že si pochutnáte!