postup:

Do misky dáme ohřátou vodu (pozor, ne horkou ani vařící), přidáme cukr, sůl, olej, čerstvé droždí, vajíčko a nakonec i polohrubou muk u.

Vše spolu mixérem utřeme do kuličky. Těsto se pěkně odděluje od stěn misky. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte trochu více mouky, pokud příliš husté, přidejte trošku víc vody. Záleží na kvalitě mouky.

Vypracované těsto necháme kynout hodinu na teplém místě zakryté pod utěrkou.
Po vykynutí těsto rozdělíme na polovinu, vytvarujeme menší palice (pomáháme si podsypávaním mouky) a necháme kynout ještě 20 minut.

Po vykynutí je přendáme na olejem pomaštěný pařák a spaříme 20 minut.
Po napaření jejich propícháme párátkem a potřu olejem .

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk