Pampeliškový kořen čistí krev, podporuje růst červených krvinek a podporuje zdraví jater. Pomáhá játra detoxikovat a zbavovat tuku. Tím pomáhá zmírnit poškození jater zvláště u obézních lidí a alkoholiků.

Kořen pampelišky také podporuje metabolismus, pomáhá při pálení žáhy, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, pomáhá při žaludečních a trávicích potížích, kolikách i zácpě. Pomáhá snižovat krevní tlak a cholesterol.

Pomáhá odstraňovat toxické látky usazené v ledvinách a močových cestách, působí močopudně, pomáhá při otocích a zánětech v těle, ledvinových kamenech a zadržování vody v dolních končetinách.

Obsahuje inulin, stimuluje tvorbu inzulínu, pomáhá udržet hladinu cukru v krvi a chrání játra a ledviny, které jsou u diabetiků více ohroženy. Pomáhá i při ledvinových kamenech. Obsahuje vápník a vitamín K, pomáhá chránit kosti před řídnutím a slábnutím, osteoporózou a chrání i zuby před zubním kazem.

Prospívá krevnímu oběhu a chrání srdce. Chrání také oční sítnici před ultrafialovým zářením. Díky svým čistícím schopnostem prospívá i při artróze, dně a kožních nemocech. Má prokázané protirakovinné účinky, zabíjí rakovinné buňky bez poškození zdravých. Pomáhá i snižovat horečku.

Pampeliškový kořen je vhodný i při hubnutí. Zvyšuje objem a frekvenci močení, potlačuje chuť k jídlu a podporuje odbourávání tuku .

zdroj: FB