postup přípravy:

Nejprve si připravíme těsto smícháním mouky, krystalového cukru, vanilínového cukru a kypřicího prášku do pečiva v jedné míse. V druhé míse utřeme vejce s mlékem a olejem pomocí metličky. Poté mokrou směs vlijeme do mouky a vymícháme vláčné těsto.

Plech vysteleme pečícím papírem nebo ho potřeme olejem a na něj vlijeme těsto, které poklademe čerstvým nebo svařeným ovocem. Koláč můžeme upéct i se zavařeným ovocem, v takovém případě bychom ale měli snížit množství cukru.

Pečeme cca 30 minut při teplotě 170-180 stupňů C. Pokud máme hodně ovoce, můžeme použít větší plech cca 30×40 cm a bublanina bude nižší a pečeme ji kratší. Když chceme vyšší bublaninu, pečeme na menším plechu a déle. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!