Postup:

Jablka oloupeme, oloupeme jádřince a nakrájíme. Dáme na pánev, posypeme cukrem a přidáme asi lžičku skořice. Vařte několik minut na ohni.

Připravíme si dort. Mouku prosejeme do větší mísy. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli, moučkový cukr a nakrájené máslo. Vše promícháme rukama a výsledkem je sypká konzistence. Přidejte vejce a dobře promíchejte.

Námi připravené těsto dáme na desku stolu a uhněteme do hladké kompaktní hmoty. Rozdělte je na 2 díly a dejte na cca 2 hodiny do mrazáku.

Mezitím si připravíme krém. Nalijte mléko do pánve, přidejte vanilku a přiveďte k varu. V míse rozklepneme 3 středně velká vejce, přidáme cukr, kukuřičný škrob a dobře promícháme.

K této hmotě přes sítko přidejte horké mléko s vanilkou. Poté nalijte mléčnou směs zpět do pánve a vařte, dokud smetana nezhoustne. Máslo zašleháme do horké smetany. Krém zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.

Plech vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a na dno namačkejte polovinu zmrzlého těsta. Rovnoměrně rozetřeme, naaranžujeme jablka a navrch dáme všechen pudingový krém.

Zbylým těstem také potřeme, posypeme jím celý vrch těsta a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Pečte asi 35 minut. Hotové těsto necháme na plechu zcela vychladnout a poté jej vyjmeme.

Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj.krysiagotuje