3. Olej z čajovníku

Olej z čajovníku má mnoho zdravotních výhod. Mimo jiné pomůže rychle zastavit vývoj oparu, zejména v rané fázi. Pokud cítíte bolest rtů, naneste na vřed trochu oleje. Nejlepší je to dělat nepřetržitě po celý den.

4. Mléko

Mnoho lidí je ohledně této rady skeptických. Někomu to ale pomůže a neexistuje jiný způsob, jak zjistit, zda to pro vás bude fungovat, než jen to zkusit. Vložte sklenici mléka do chladničky přes noc. Poté do něj namočte vatový tampon a přiložte na bolavé místo. Pokud je to možné, je nejlepší to dělat nepřetržitě po celý den.

5. Peroxid vodíku

Peroxid vodíku je univerzální dezinfekční prostředek. Proto je ideální pro léčbu vředů, které již začaly krvácet. Můžete také připravit kompresi se 2 čajovými lžičkami peroxidu a 50 ml vody. Namočte do něj kousek vaty a aplikujte na bolavé místo.

6. Česnek

Česnek je pro nás mimořádně prospěšný, zejména v chladném období. Díky svým antibakteriálním vlastnostem pomůže vyrovnat se také s oparem. Rozmačkejte stroužek česneku a pomocí vatového tamponu naneste kaši na bolavé místo.

7. Led

Zní to příliš jednoduše, ale hodně to pomáhá. V rané fázi pomůže pravidelný led zastavit vývoj oparu. Jakmile pocítíte svědění a pálení rtů, naneste kousek ledu. Pokud to uděláte včas, je pravděpodobné, že nebudete muset své příznaky řešit později.

8. Vanilkový extrakt

Pokud rádi pečete a máte v kuchyni vanilkový extrakt, naneste malé množství na vředy 4-5krát denně. Vzhledem k tomu, že extrakt obvykle obsahuje alkohol, rychle dezinfikuje vředy a zabraňuje růstu bakterií. Zánět rychle ustoupí, bolest zmizí a vy si můžete znovu užívat života!

Podle lékařských statistik je asi 25% lidí na světě nositeli viru herpes. Nachlazení, nedostatek vitamínů, stres – a nyní jsou vaše rty opět pokryty bolestivými vředy. Všechny tyto tipy vám pomohou zbavit se příznaků, ale je lepší je nedovolit, aby se objevily. Dopřejte si dostatek spánku, nezapomeňte na vitamíny, posilujte imunitu.

Zdroj.Fithacker