Příprava:

Suché vlašské ořechy opražte na sucho na pánvi a rozemelte najemno, ale ne na mouku.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli a kyseliny citrónové (můžete přidat i několik kapek citronové šťávy, ale můžete bez ní). Postupně přidávejte cukr a bílky vyšlehejte do tuha

Přidejte mouku, ořechy a míchejte do hladka.

Z pergamenu (papír na pečení) vyřežte 6 kol o průměru 18 cm. Posypte každé kolo moukou a na každé rozetřete těsto. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C.

Každé kolo pečte 5 minut. Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout a použijte širokou lopatku pro oddělování koláče od papíru. Musí být oddělen velmi opatrně, protože se velmi lámou. Ale pokud se vám to stane, nic se neděje, spojte je jako skládanku.

80 g tmavé čokolády rozehřejte ve vodní lázni do tekutého stavu. Na 5 kruhů rozetřete štětcem čokoládu, šestý nechte bez čokolády. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Krém: ušlehejte šlehačku, přidejte 1 polévkovou lžíci práškového cukr. Do samostatné misky dejte 4 polévkové lžíce krému. Ke zbývajícímu krému přidejte 30 g strouhané čokolády, promíchejte.

Nyní skládejte dort. Na každé kolo natřete šlehačku s čokoládou.

Poskládejte na sebe a vrchol zakryjte nepotřeným kolem.

Celý dort potřete šlehačkou bez čokolády. Svrchu posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Dejte do lednice.

Nechte odstát pár hodin – a to je vše, můžete zavolat všechny ke stolu. Neobyčejně chutné!!!

Dobrou chuť!!!!