Příprava:

Suché vlašské ořechy opražte na sucho na pánvi a rozemelte najemno, ale ne na mouku.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli a kyseliny citrónové (můžete přidat i několik kapek citronové šťávy, ale můžete bez ní). Postupně přidávejte cukr a bílky vyšlehejte do tuha

Přidejte mouku, ořechy a míchejte do hladka.

Z pergamenu (papír na pečení) vyřežte 6 kol o průměru 18 cm. Posypte každé kolo moukou a na každé rozetřete těsto. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C.

Každé kolo pečte 5 minut. Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout a použijte širokou lopatku pro oddělování koláče od papíru. Musí být oddělen velmi opatrně, protože se velmi lámou. Ale pokud se vám to stane, nic se neděje, spojte je jako skládanku.

80 g tmavé čokolády rozehřejte ve vodní lázni do tekutého stavu. Na 5 kruhů rozetřete štětcem čokoládu, šestý nechte bez čokolády. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Krém: ušlehejte šlehačku, přidejte 1 polévkovou lžíci práškového cukr. Do samostatné misky dejte 4 polévkové lžíce krému. Ke zbývajícímu krému přidejte 30 g strouhané čokolády, promíchejte.

Nyní skládejte dort. Na každé kolo natřete šlehačku s čokoládou.

Poskládejte na sebe a vrchol zakryjte nepotřeným kolem.

Celý dort potřete šlehačkou bez čokolády. Svrchu posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Dejte do lednice.

Nechte odstát pár hodin – a to je vše, můžete zavolat všechny ke stolu. Neobyčejně chutné!!!

Dobrou chuť!!!!

2 KOMENTÁŘŮ

  1. Rád by som prekvapil manželku s týmto receptom, ale ja neviem ako mám postupovať, nakľko tam sú iba ingrediencie a nič viac. POMOŽETE ?

  2. Dobry deň,ja mam tiež recept na korpus bez muky….nedava sa tam ani trošku muky…
    su tam len
    -vajička
    -cukor
    -kakao
    je to jednoduchy recept…bielka sa vyšlahaju s cukrom do peny,pridaju sa zltka opatrne a tiež sa vyšlahaju a nakoniec sa prida kakao…ked sa šlaha poctivo…upečie sa krasne nadychany korpus kakaovy bez muky…

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here