3. Kravské mléko na hnojení orchidejí

Kravské mléko je bohaté na vápník a prospěšné dusíkaté bílkoviny  pro správný růst orchidejí.  Mléko má také protiplísňové vlastnosti a lze jej použít   k prevenci kryptogamních chorob, které mohou postihnout rostliny, jako je padlí. Chcete-li své orchideje pohnojit, přidejte do krabice s použitým mlékem trochu vody, pokud je tam ještě dno mléka, zalijte rostliny. Dávejte však pozor,   abyste nepoužívali příliš mnoho kravského mléka,   protože to může vytvářet nepříjemný zápach a brzdit růst vašich rostlin. V žádném případě nenahrazujte zálivku vodou. Místo plnotučného mléka také preferujte odstředěné nebo polotučné mléko. 

Tip:   Pro boj s houbovými chorobami rostlin zřeďte 1 díl mléka na 4 díly vody a jednou za 2-4 týdny zalévejte rostliny tímto roztokem.

4. Zelený čaj jako hnojivo pro orchideje

Zelený čaj je velmi užitečný pro rostliny. Díky obsahu dusíku ji lze použít k přirozenému hnojení orchidejí a podpoře jejich kvetení. Chcete-li to provést, jednoduše otevřete sáček zeleného čaje   a rozprostřete jeho obsah na půdu vaší rostliny. Tento trik lze využít jednou za měsíc, během jara, ale i léta.

Kromě těchto hnojiv existují i ​​další přírodní hnojiva jako je epsomská sůl bohatá na hořčík, banánové slupky bohaté na draslík a dusík nebo dokonce kávová sedlina, která je nezbytným hnojivem pro všechny rostliny.

Tato 4 přírodní hnojiva vám umožní hnojit vaše orchideje, podporovat jejich dobrý růst a stimulovat jejich kvetení po celý rok.