4, problémy se žaludkem

Žaludeční křeče, bolesti břicha, časté podráždění žaludku mohou naznačovat vznik žaludečních vředů, pozitivitu helicobacter pylori, úbytek hmotnosti a zvracení podobné kávě. Nejběžnějšími příznaky rakoviny tlustého střeva jsou změny střevních návyků, krvavé stolice, nadýmání a neopodstatněné křeče v břiše. Odborníci v tomto případě nejčastěji podezírají na IBS, ale pokud se příznaky vyskytují často, tato diagnóza by neměla být přijata. Rakovina jater může způsobit podobné příznaky.

5, Slabost, chronická únava

Obecná únava a slabost mohou být známkou mnoha druhů rakoviny, zejména pokud jsou spojeny s dalšími příznaky. Chronická únava např. může to být také časný příznak leukémie. Důležitými znaky mohou být také noční pocení, ztráta hmotnosti, časté krvácení z nosu, bledost, rychlý srdeční rytmus (v důsledku souběžné anémie). Pokud počet krevních destiček poklesne, objeví se na pokožce velké modré skvrny i po malých malých hrbolcích.

6, Náhlá ztráta hmotnosti

Pokud k náhlému úbytku hmotnosti dojde bez zásadní změny našich stravovacích návyků, naší fyzické aktivity, pak stojí za to se podívat, co za tím může být. Kromě cukrovky může rychlá ztráta hmotnosti také naznačovat rakovinu tlustého střeva a další gastrointestinální onemocnění. Často také zaznamenáváme náhlou ztrátu hmotnosti u pacientů, jejichž rakovina se rozšířila do jater, což ovlivňuje pacientovu chuť k jídlu.

7, Změna nehtů

Hnědé nebo černé pruhy nebo skvrny pod nehty mohou být známkou rakoviny kůže. Zahušťování a ohýbání nehtů na konci prstu může naznačovat rakovinu plic. Pokud jsou vaše nehty bledé nebo bílé, může to znamenat, že vaše játra nepracují správně, může to být dokonce počáteční příznak rakoviny jater. Pokud dojde k náhlé, nevysvětlitelné změně nehtů, možná budete chtít navštívit lékaře, protože mohou existovat příznaky vícečetné rakoviny.

8, Chronický, kyselý žaludek nebo plnost i po malém jídle

Nejběžnějším příznakem rakoviny žaludku je bolest soustředěná kolem břicha, která vyvolává pocit refluxu nebo nadýmání. Vyznačuje se dokonce rychle se rozvíjejícím pocitem plnosti po konzumaci malého množství jídla. Častou chybou pacientů je zmírnění bolesti různými léky (např. Pojivem na žaludeční kyselinu), které potlačují typické příznaky vážného onemocnění.

9, chronické pálení žáhy, reflux

Vývoj pálení žáhy není v mnoha případech neobvyklý (např. Pokud rychle jíme pizzu), ale pokud se vaše příznaky vyskytují často, možná budete chtít navštívit lékaře, abyste se vyhnuli pohledu na vznikající rakovinu jícnu. Během refluxu část kyselého obsahu žaludku uniká zpět do jícnu a dráždí jeho vnitřní povrch. Existuje jasná souvislost mezi refluxem a výskytem rakoviny jícnu.

10, střevní problémy

Častý průjem, pocit plnosti a změny struktury stolice mohou být příznaky možné rakoviny. Pacienti s diagnostikovanou rakovinou tlustého střeva mají často časté pohyby střev nebo mají pocit, že konečník není zcela vyprázdněn. Jedním z prvních příznaků rakoviny pankreatu jsou tučné stolice (častější, větší, lehčí a páchnoucí stolice než obvykle). To vše může naznačovat, že tělo není schopné dokonale strávit jídlo.

Věnujte tedy pozornost signálům našeho těla, nikdy nepanikařte, ale ne bagatelizujte je!

Screeningové testy mohou být velmi užitečné, protože raná stadia rakoviny jsou ve většině případů poměrně asymptomatická, i když v tuto chvíli existuje největší naděje na uzdravení.

Zdroj:otpercpiheno.com