Šeříkový sirup
Potřebujeme:
20 větviček rozkvetlého šeříku
1 litr vody
750 g -1 kg kr. cukru
30 g kyseliny citrónové
1 citron
postup:
Z květů potřebujeme jen okvětní lístky – ty musíme z větviček jednoduše obrat – je to sice pracné, ale stojí to za to.
Vodu dáme na plamen s cukrem – necháme sevřít a na mírném plameni povaříme asi 5 minut.
Připravíme si asi 3 litrovou nádobu, dáme do ní kytičky a zalijeme cukrovým sirupem.
Necháme louhovat 3 dny v chladné místnosti, pak scedíme a prelejme do čistých nádob.
Skladujeme v chladu.
Chcete-li prodloužit trvanlivost, přidejte špetku kyseliny sorbové.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:thespruceeats.com