Šeříkový sirup

Potřebujeme:

20 větviček rozkvetlého šeříku

1 litr vody

750 g -1 kg kr. cukru

30 g kyseliny citrónové

1 citron

postup:

Z květů potřebujeme jen okvětní lístky – ty musíme z větviček jednoduše obrat – je to sice pracné, ale stojí to za to.

Vodu dáme na plamen s cukrem – necháme sevřít a na mírném plameni povaříme asi 5 minut.

Připravíme si asi 3 litrovou nádobu, dáme do ní kytičky a zalijeme cukrovým sirupem.

Necháme louhovat 3 dny v chladné místnosti, pak scedíme a prelejme do čistých nádob.

Skladujeme v chladu.

Chcete-li prodloužit trvanlivost, přidejte špetku kyseliny sorbové.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:thespruceeats.com