postup:

Jak na hrnkové knedlíky? Není to nic složitého. Jako první nakrájejte housky nebo rohlíky na kostičky a namočte je do mléka.

Mezi tím oddělíte žloutky od bílků.

Zatímco žloutky smícháte se všemi ostatními surovinami, tak bílky dáte stranou, protože je následně vyšleháte. Do žloutkové směsi přidáte namočené housky a opatrně promícháme.

Nyní si vezmete kuchyňský mixér a začnete z bílků šlehat sníh, který by měl být dostatečně tuhý a pevný.

Když dosáhnete tuto konzistenci, opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi.

Základ na hrnkové knedlíky je hotový.

Nyní si připravte hrnečky, které vytřete mastí nebo máslem. Pak už do nich nalijte knedlíkové těsto.

Následně vytvoříte vodní lázeň, do kterého jednotlivé hrnky postavíte.

Zakryjte pokličkou a začněte vařit. Doba vaření je zhruba 25 minut.

Následně pomocí lžíce knedlíky vyloupněte z hrnku, nakrájejte a servírujte. A je jedno, k jaké omáčce to bude.

Knedlíky jsou zkrátka univerzální přílohou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Tojenapad