6. Odstraňuje nečistoty a nepříjemný zápach.

Každý je vystaven různým pachům prádla. V takových situacích ocet pomůže odstranit všechny nepříjemné pachy – stačí přidat ocet do stroje před praním.

7. Chrání před zabarvením tkáně.

S octem se nebojte dát do pračky červené tričko a bílé kalhoty zároveň. Před praním jednoduše namočte oblečení do octa, aby chytlo barvu a předešlo se skvrnám.

8. Zabraňuje hromadění vápna.

Ocet se hodí i do praček. Chrání ho před plísněmi, plakem, nepříjemným zápachem a škodlivými bakteriemi.

Kolik octa a kam ho nalít?

Dávka může být 200 nebo 100 ml v závislosti na důvodu použití a požadovaném výsledku.

Menší množství se používá, když ocet působí jako změkčovadlo, antistatikum nebo bělidlo. Navíc 100 ml bude stačit na oživení barvy nebo odstranění nepříjemného zápachu. V tomto případě přidejte ocet do přihrádky na aviváž.

Přidejte 200 ml octa pro odstranění skvrn, ochranu pračky a odstranění zvláště nepříjemných pachů. V tomto případě musí být produkt nalit do komory na prášek.

Kdy ocet nepoužívat?

Když se chystáte prát hedvábí, vyplatí se vzdát se používání octa – je velmi citlivý na kyseliny. To platí i pro kožené zboží, krajky a satén, samet a šifon – nesnesou kyselinu octovou a po vyprání se prostě stanou nepoužitelnými.

Pouze jeden nástroj pomůže vyřešit mnoho problémů, které vás již delší dobu znepokojují. Kromě praní lze ocet použít i k řešení jiných problémů v domácnosti. Celkově vzato je to jeden z nejuniverzálnějších produktů ve vaší kuchyni.

Zdroj:smakdnia.pl