Kromě vitaminu C obsahuje vitaminy A, B1, B2, B6, E, F, K, ten váže škodlivé volné radikály, ale hraje roli i při regeneraci svalů a posílení zdravé pokožky a vlasů. . Olej ze semínek z něj vyrobený lze použít na opruzeniny, ekzémy, suchou či podrážděnou pokožku již od jednoho měsíce věku.

Rakytník má vysoký obsah flavonodů, díky čemuž vynikají jeho fyziologické účinky: pravidelnou konzumací nejen účinně bojuje proti zánětům a virózám, ale také příznivě působí na kardiovaskulární systém, krevní tlak a má protirakovinné vlastnosti.

Bobule se konzumují primárně zpracované a ne syrové. Bylinu, která je k dispozici v různých podobách v bioobchodech, lze použít k výrobě džemů, želé, rakytníku, rakytníkového lisu, ovocné šťávy, oleje ze semen rakytníku nebo moučky ze semínek, ale starší děti mohou konzumovat i kapsle z ní vyrobené.

Zdroj.Femina.hu

Od jednoho roku věku přimíchejte jednu čajovou lžičku denně do ovocné dřeně a kaše. Při konzumaci bylinky se také vyplatí dávat pozor na stolici miminka: vzhledem k tomu, že mírný průjem může být vedlejším účinkem rakytníku, je vhodné, pokud se s ním setká rodič, snížit dávku nebo jeho konzumaci na pár dní přerušit. .

Čaje na posílení imunity, které lze podávat i dětem

Následující čaje pomohou vašemu dítěti získat energii a jeho tělo bude odolnější. Některé bylinné čaje nelze podávat v žádném věku, proto si před použitím přečtěte návod k přípravě nebo se poraďte s lékárníkem.