postup přípravy:

Než začnu s pečením, připravím si menší hluboký plech o rozměrech 32x22cm, který vyložím pečícím papírem. Poté umyju švestky, rozpůlím je a uložím je řezem nahoru na plech. Posypu je cukrem a vložím do trouby, kterou předem vyhřeji na 200 stupňů. Peču švestky 15 minut.

Po upečení švestek, posypu je dětskou krupicí a zaliju světlým těstem. Na světlé těsto naliji tmavé těsto a vše peču v troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut.

Teď připravím těsto. Nejdříve vyšlehám 4 žloutky s 10 lžícemi cukru do husté pěny. Přidám 5 lžic oleje a vmíchám 20 lžic mléka, mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmíchám sníh z 4 bílků, který jsem vyšlehal se špetkou soli. Rozdělím těsto na dvě poloviny a do jedné přimíchám 2 lžíce holandského kakaa.

Až koláč vychladne, obrátím ho a potřu ho směsí 3 kelímků zakysané smetany a 3 balíčků vanilínového cukru. Na to posypu strouhanou čokoládou a nechám dobře ztuhnout v chladničce. Dobrou chuť!