postup přípravy
1. krok
nejdříve si připravíme karamel .. na nepřilnavou pánev dejte cukr a zkaramelizujte ho.potom přidejte šlehačku a převařte..když se směs sjednotí vylijte karamel na plech připravený s pečícím papírem. 30 x 25 ..
2. krok
připravíme si jablečnou plnku..V hrnci rozvaříme jablka s cukrem a s vanilkovým cukrem..Přidáme i máslo..Povaříme asi 5 minut..Potom jablečnou náplň rozetřeme na dno plechu na karamel ..
3. krok
Mléko (600 ml) vařte na mírném ohni. V misce dobře promíchejte vejce s cukrem, pudinkem a zbytkem studeného mléka. Když mléko začalo vřít, přidejte výše připravenou směs, převařte a nepřetržitě míchejte, dokud krém nezhoustne (max. 1 minuta). Odložíme z ohně vmícháme vanilkový cukr a špetku soli..Krém vylijeme na jablečnou vrstvu ještě horkou.takto necháme pudink na plechu vychladnout pak na něj dáme piškotový vrstvu.
4. krok
Nejdříve si vyšleháme Bílky se špetkou soli, vyšleháme do pěny, pak přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh..Zvlášť vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem, pak k nim přidáme ušlehaný bílkový sníh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Cesto vylijeme na vanilkový krém.
5. krok
Koláček vložíme do vyhřáté trouby na 170 ° C a pečeme ho 25 – 30 minut.
6. krok
Koláček necháme na plechu chladnout nejlépe několik hodin (přes noc.) A až poté ho překlopíme.Vyšleháme potom šlehačku s vanilkovým cukrem a vrch dozdobíme cukrářským sáčkem.
Zdroj:desertdecasa.ro