postup:

  1. Brambory uvaříme a pak připravíme klasickou bramborovou kaši, kterou necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  2. Přidáme vajíčko, mouku, rozpuštěné máslo, cukr a droždí, které jsme nechali vykvasit v teplém mlieku.Vymiešame hladké těsto, které je pružné a nelepí se na ruce ani misku.
  3. Necháme kynout zakryté utěrkou cca 3 hodiny.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném pracovní desce na velký obdélník (cca 0,5 cm). Ostrým nožem těsto nakrájíme na 3 menší obdélníky. Do středu každého z nich po celé délce naneseme nutellu. Obdélník přeložíme na polovinu a kraje stlačíme, aby nutella nevytekla. Stočíme do tvaru šišky a uložíme je na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut. „Šišky“ se nafouknou a získají krásnou zlatou barvu. Upečené posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Zdroj: .giallozafferano.it