BYLINKY NA POSÍLENÍ IMUNITY

Echinacea se používá jako imunostimulant a zvyšuje počet fagocytů v krvi. Hlavním účinkem rostliny je potlačení množení herpetických a chřipkových virů, E. coli, stafylokoků a streptokoků.

Pro přípravu léčivého odvaru umelte 300 g kořenů echinacei a zalijte je vroucí vodou. Vložte do vodní lázně na 15-30 minut. Poté musí být infuze ochlazena, filtrována a užívána čtvrt šálku třikrát denně.

Listy vlašských ořechů jsou dalším dostupným bylinným prostředkem, který je skvělý pro posílení imunitního systému. Pár polévkových lžic drcených listů zalijeme 500 ml vroucí vody a necháme 12 hodin. Infuze musí být filtrována a užívána půl šálku dvakrát denně.

Ženšen se odedávna používá k podpoře imunitního systému. Velmi často se používá jako hlavní složka různých léků, imunostimulačních a tonických látek. Zpravidla se používá alkoholová tinktura ženšenu.

Pro jeho přípravu rozemelte 50 g kořene ženšenu, zalijte mírně vychladlou vroucí vodou, nechte 4 hodiny louhovat, poté vodu slijte. Poté nalijte 400-500 ml vodky a nechte 3 týdny. Užívejte 15-25 kapek tinktury 2-3x denně před jídlem.

Orchideje skvrnitá, které se také říká divoká orchidej a kukaččí slzy, pomáhá posilovat imunitní systém, dodává sílu v boji s vážnými nemocemi a pomáhá se z nich zotavit.

Pro přípravu posilovače imunity smíchejte 1 lžičku. prášek ze sušených hlíz orchidejí s 9 lžičkami. vychladlou převařenou vodou, poté přidejte 50 ml horké převařené vody a směs co nejdůkladněji protřepávejte asi 10-15 minut, dokud se nestane rosolovitou. Vezměte tuto směs na 1 lžičku. 3x denně s jídlem.

Zamaniha high se v akci blíží ženšenu, i když o něco slabší. Přípravky s výtažkem z vábničky posilují organismus a působí blahodárně na centrální nervový systém, protože právě stres velmi podkopává imunitní systém.

Tinkturu si můžete vyrobit doma tak, že 100 g drcených kořenů a oddenků naplníte 500 ml 70% alkoholu. Vyluhovat 2 týdny na tmavém místě, scedit a užívat 2-3x denně 30-40 kapek před jídlem.
léčivé byliny

Souhlasíte, je mnohem lepší zlepšit své zdraví přírodními bylinami než různými pilulkami a lektvary. Sdílejte užitečné informace se svými přáteli na sociálních sítích!

Zdroj:takprosto.cc