JAK ČISTIT MYČKU

Je důležité si uvědomit, že po každém mycím cyklu musí být myčka očištěna od nečistot: odstraňte všechny zbytky jídla a důkladně otřete dno komory a dvířka. To stačí k udržení bezpečnosti myčky.Reklamníauto z havárie.

Jednou za měsíc stále doporučujeme důkladnější vyčištění kuchyňského asistenta, aby byla kvalita mytí nádobí v nejlepším možném stavu a stroj potěšil dlouhou službou bez nepříjemných poruch.

  1. Vyjměte přihrádky a police z komory myčky, umyjte je jemným čisticím prostředkem a v případě potřeby je na chvíli namočte do teplé vody. Opatrně otřete vnitřek jednotky vlhkým hadříkem, zvláštní pozornost věnujte dveřím, dnu a stěnám.
  2. Kartáčem vyčistěte vypouštěcí otvor a hadice přívodu vody. Nezapomeňte filtr oddělit a důkladně vyčistit pod tekoucí vodou.
  3. Ostřikovací rameno důkladně opláchněte. Pokud jsou otvory ucpané, opatrně je očistěte párátkem.
  4. Vyměňte očištěné části myčky. Na spodní polici postavte sklenici octa a na horní polici nádobu se 100 g sody. Zapněte intenzivní mytí a nechte myčku vyčistit. To se jeví jako nejlepší prevence proti tvorbě plísní, rzi a vodního kamene na částech kuchyňské linky.
  5. Po ukončení čištění nezapomeňte nechat otevřená dvířka, aby byla komora stroje úplně suchá. Jinak počkejte na plísně!

Nyní víte, jak správně používat myčku nádobí, a pokud se ve vašem domě objeví moderní myčka nádobí, určitě zvládnete všechny potíže, aniž byste se uchýlili k pomoci pána. Jaká jsou tajemství mytí nádobí v myčce na nádobí? Určitě nám to řekněte v komentářích.

Zdroj: takprosto.cc