1. Virové onemocnění jater
Existují statistiky, že až 80% nakažených žloutenkou typu C o svém stavu nemá ani tušení!
Viry napadají játra a symptomy se neprojevují i několik let. Na seznamu všech onemocnění jater je právě toto na prvním místě.

2. Onemocnění jater, která nejsou způsobena užíváním alkoholu
Jedná se o stav, při kterém dochází k tak nadměrnému hromadění tuku a k změnám v játrech na buněčné úrovni. Úzce to souvisí s obezitou.
Nadměrné množství tuku v játrech není největší příčinou onemocnění jater. Nicméně, jedná se o problém, kterému můžeme zabránit co nejjednodušeji. Správnou životosprávou a pravidelnou fyzickou aktivitou můžeme výrazně snížit riziko výskytu onemocnění.

3. Alkoholismus
O tom, že alkohol má špatný vliv na naše tělo víme všichni. To však nezmění fakt, že mnoho lidí si jej pravidelně dopřeje. Problém spočívá v tom, že alkoholické nápoje intoxikují životaschopné buňky v játrech, což nakonec vede k jejich postupnému odumírání.

Existuje ještě víc pravděpodobných příčin onemocnění jater, které ale nejsou tak časté. Patří mezi ně:
– autoimunitní poruchy – blokované nebo poškozené žlučové cesty – užívání některých léků – intoxikace chemikáliemi – užívání drog nitrožilně – nadměrné užívání léků na předpis – paraziti a infekce – opakující se selhání srdce

Pokud jsou příznaky ignorovány, postiženého čeká transplantace jater. Především je potřebné si všímat signály těla a co nejdříve tak odhalit onemocnění. Existují opatření, která byste rozhodně neměli zanedbávat a váš organismus se vám za to poděkuje.

1. Jezte zdravě! Víc zdravých tuků a méně sodíku!

2. Pijte čerstvé zeleninové džusy

3. Nepijte alkohol, pokud máte problém s alkoholem – požádejte o pomoc.

4. Vyhýbejte se nezdravému jídlu.

5. Do jídel zkuste přidávat kurkumu.

6. Dávejte si pozor na maso, které jíte (kvalita masa).

Existují i bylinky, které napomáhají při detoxikaci jater. Jsou to:
– bodlák – kořeň lékořice – kořeň pampelišky

Zdroj:sdilejteto