postup:

Mrkev si oloupejte, nakrájejte na několik menších kousků a pár minut povařte v malém množství vody, dokud nezměkne. Nechte stát, dokud mrkev nevychladne. Pak ji rozmačkejte vidličkou, přidejte šťávu z citronu a med. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs a vše složky se dobře nespojí. Skladujte v chladničce v čisté skleněné nádobě, dobře uzavřené. 

užívání

Tento sirup je třeba užívat denně, 4 – 5 polévkových lžic, dokud příznaky nezmizí. 

Výhody této přírodní medicíny

Kromě uvedených výhod v boji proti chřipce, kašli a nachlazení pomůže tento sirup také utišit bolest a zánět kloubů, pomáhá proti stresu a úzkosti, dodá tělu potřebnou energii, zmírňuje pálení žáhy. Mrkev je nejvíce mineralizujúca a obsahuje nejvíce vitamínů ze vší kořenové zeleniny. 

Nedoporučuje se: 

  • pokud máte cukrovku (kvůli obsahu cukru)
  • pokud užíváte diuretika, protože by to mohlo zvýšit jejich účinek

Zdroj:Napadovy.blog