postup:

Těsto: Máslo nebo Heru si rozpustíme ve vařící vodě, pak najednou do toho vsypeme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hustá kaše, kterou vaříme 4-5 min za stálého míchání. Odstavíme z ohně, počkáme 5 min.

Do této masy postupně zašleháme metličkami vajíčka, jedno po druhém, dokud nevznikne hladká jemná krémová masa.

Těsto rozdělíme na 2 části a natřeme na vodou vymytý plech (já pod to dala pečící papír). Pečeme na 200 ° C asi 30 min. Prvních 15-20 minut neotvíráme troubu, aby nám těsto nesplasklo.

Krém: Krystalový cukr upálíme na karamel zalijeme 3/4 l mlékem a bez míchání necháme rozpustit. Do zbylého mléka dáme zlaté klasy, vlijeme do vroucího karamelového mléka a uvaříme hustý pudink.

Za občasného míchání necháme vychladit. Když vychladne, zašleháme do pudinku máslo, natřeme na vychladlý plát a uložíme něj ovoce. Na pudink rozetřeme šlehačky vyšlehané ze ztužovačem do tuha a na to položíme druhý plát.

Těsto posypeme práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

zdroj: tojenapad.sk

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here