Popraskané koutky

Jednou z možných příčin je nedostatek vitaminu uvedeného jako vitamin B. Příčinou tohoto jevu však může být také porucha sekrece žaludeční kyseliny nebo problém se zuby, případně nedostatek železa nebo anémie. Podobné příznaky mohou způsobit streptokokové a stafylokokové bakteriální infekce, ale také některé plísně (například candida), cukrovka nebo oslabený imunitní systém.

Pokud se u vás takové příznaky objeví, měli byste nejprve konzumovat více některých potravin (libový sýr, špenát, lískové ořechy, sušené meruňky, chřest, semínka a luštěniny, zelí). Pokud problém přetrvává, možná budete chtít navštívit lékaře, abyste předešli dalším potížím.

Červené nebo bílé pupínky (na obličeji, pažích, bocích)

V pozadí může být hormonální nerovnováha nebo nedostatek vitaminu D. V tomto případě se vyplatí přijímat více zdravých, rostlinných tuků: doporučuje se pravidelná konzumace lněných semínek, dýňových semínek a rybího tuku.

Necitlivost, pocit pálení

V mnoha případech může být způsobeno také nedostatkem kyseliny listové nebo vitamínu B9, B6, nebo B12. Vzhledem k tomu, že se mohou objevit problémy s periferním nervovým systémem, může se objevit i deprese, anémie a vyčerpání.

Vyplatí se pravidelně jíst špenát, chřest, červenou řepu, fazole a mléčné výrobky.

Bylo to užitečné? Nezapomeňte o tom dát vědět i svým přátelům!

Zdroj:novitet.info