* Pro koupání dětí.
Všechny matky a babičky vědí, že koupel se slabým roztokem manganistanu draselného vysušuje jemnou pokožku dítěte. Hlavní věcí v této věci není přehánět to a pamatovat: do vody ke koupání se nepřidávají krystaly KMnO4, ale její roztok, takže voda se ve výsledku ukáže jako nenasycená, ale světle růžová.

* Konjunktivitida, blefaritida.
K omytí očí se používá roztok stejné koncentrace.

* Porucha střev.
K zastavení průjmu se doporučuje ráno a večer vypít 1 sklenici světle růžového roztoku manganistanu draselného. Obvykle stačí jedna dávka k vymizení nepříjemných příznaků.

* Pokud je domov těžký, upoutaný na lůžko.
V takových případech je vzduch často těžký a páchnoucí – vložte sklenici s manganistanem draselným zředěným na růžovou barvu: absorbuje nepříjemné pachy.

* Tepelné popáleniny.
Na postižené oblasti se aplikují obvazy se studeným roztokem manganistanu draselného. A čím silnější je hoření, tím vyšší by měla být koncentrace roztoku. Obvykle se používají 2-5% roztoky.

* Angina, stomatitida.
Kloktejte slabým roztokem manganistanu draselného 4-5krát denně.

* Sinusitida.
Opláchněte nosní dírky teplým bledě růžovým roztokem manganistanu draselného (několikrát se vtáhne do nosu). Postup se opakuje 2-3krát denně.

* Zarostlý hřebík.
Při prvních známkách onemocnění (bolestivost palce, výskyt vředů, krve a hnisu v blízkosti nehtu) proveďte teplé koupele s 2-5% roztokem manganistanu draselného. Po nich se na bolavý prst aplikuje obvaz s 10% emulzí synthomycinu.

Ačkoli nebyly stanoveny kontraindikace pro použití roztoku manganistanu draselného, ​​je třeba mít na paměti, že prášek manganistanu draselného, ​​pokud se dostane na kůži, zejména na sliznice, může způsobit velmi vážné popáleniny. Proto je za prvé nutné při přípravě roztoků dodržovat určitou opatrnost a za druhé používat roztoky s krystaly léčiva, které jsou v nich zcela rozpuštěny.

Tato levná lékárna se používá velmi dlouho a ukázala se jako účinná. Před použitím vždy konzultujte s lékařem.

Zdroj.Fithacker