postup:

Brambory si očistíme, asi 4 větší si odložíme bokem a ostatní nakrájíme na tenké proužky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a zelí na tenké nudle. Do větší mísy si dáme pokrájené brambory, zelí a mleté ​​maso. Osolíme, opepříme a dobře zamícháme.

Zapékací formu si vymažeme a zbylé brambory nastrouháme na struhadle. Pak je rovnoměrně navrstvíme na dno mísy a přitlačíme, aby vznikl kompaktní základ. Osolíme.

Na to navrstvíme hmotu z brambor, zelí a masa. Navrch poklademe nakrájené máslo a přikryjeme další vrstvou strouhaných brambor.

Přitlačíme, uhladíme a poklademe opět plátky másla. Pečeme do zlatova asi 20 minut ve vyhrané troubě při 200 stupních. Hotovou zapekačku nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj:Dobrenoviny.sk