Uložte otvírák na konzervy

Pečící papír je potažen voskem, který se přenese na čepel otvíráku a tím jej v případě znečištění očistí a dodatečně potře a tím ochrání před rzí a „promaže“ pro bezproblémové otevírání.

Zabraňte vrzání dveří

Dvířka, která vrzají, protože se zadírají při zavírání a otevírání, potřete pečicím papírem a zbavte se nepříjemného zvuku. Vosk z papíru obalí okraje a dvířka se budou snadněji zavírat a otevírat.

Ušetřete zahradní nářadí

Po použití očistěte zahradní nářadí tímto papírem. Kromě toho, že vosk z papíru snadno odstraní zbytky zeminy, ochrání kov před rzí.

Rozepněte zaseknutý zip

Pokud si všimnete, že se vám zip na bundě nebo tašce někde zasekává, přetřete ho pečícím papírem a tím namažte zuby! Bude jako nový.

Vyložte police v lednici

Pečicí papír je ideální na obložení poliček a zásuvek, a to i v lednici. Ochrání police, kdyby se něco vylilo, a to natolik, že nemusíte vytírat celou lednici, ale stačí vyměnit papír.

Vyčistěte kovové tyče

Aby kroužky na sprchovém závěsu snadněji klouzaly, potřete tyč pečicím papírem a tímto způsobem ji promažte a setřete prach, který na ní musel časem ulpět. Stejný princip čištění prachu aplikujte na tyče ve skříních a šatnách. Leštěním se opět lesknou