Jak na to?

Nevěřte, že musíte mít nutně jen fritézu a speciální strouhanku , dá se to i na obyčejné pánvi. Postup je velmi jednoduchý. Naklepeané a nasolené řízky (já nejčastěji dělám z vepřového karé) třeba namočit do mléka (já dávám tak na hodinku, ideální je však nechat přes noc). Řízky mléko vypijí a budou jemné a zachovají si šťavnatost.

Není trojobal jako trojobal

2 hlavní zásady při obalování – do vajíček trochu piva a mouka polohrubá. Obalujeme následovně – do mouky, do vajíčka s pivem, zase do mouky, do vajíčka a až potom strouhanku. Takové jsou nafouknuté a měkoučké, že se začnou sbíhat sliny, jen je vidíte. Dělám to takto již 40 let a moje řízky jsou po celé rodině proslulé. Vždy jsou přesně stejné – šťavnaté, trojobal křupavý a krásně nafouknutý. Ještě musím dodat, že smažíme výlučně na vepřového sádla. Přeji vše dobré. 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk