postup:

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, postupně vmícháme po lžících vodu. Přidáme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva – sypkou směs postupně zašleháváme do vaječné hmoty . Vymícháme jednotné těsto, které navrstvíme na plech vyložený papírem a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 25 minut – každý podle trouby .

Na krém si uvaříme pudink z mléka, žloutků a vanilkového cukru – vše spolu důkladně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přikryjeme fólií, aby se nám nevytvořila kůže a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vešleháme po lžících do vychaldnutého pudinku – vše spolu důkladně vyšleháme na jedntný, nadýchaný krém. Krém navrstvíme na vychladlý korpus.

Nakonec si připravíme sníh: nad parou šlehám 5 bílků, postupně přidávám a šlehám 200 g kr. cukr. Navrstvíme na krém a nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.dobrenoviny.sk