Jedním z neviditelných příznaků rakoviny je časté zvonění v uších , které nepochází z vnějšího zdroje. Odborníci z Národní zdravotní služby varují, že takový sluchový vjem může znamenat rozvoj rakoviny nosohltanu. Jde o vzácný typ rakoviny, který se vyskytuje v nosohltanu.

Kuřáci , kteří pijí příliš často alkoholické nápoje a jsou infikováni virem Epstein-Barrové, mohou být klasifikováni jako vysoce rizikoví . Kvůli matoucím příznakům je rakovina nosohltanu obtížně diagnostikovatelná.

Ve většině případů je tinnitus jediným příznakem v počáteční fázi onemocnění. Další příznaky rakoviny nosohltanu jsou: hmatná bulka na krku, ucpaný nos, ztráta sluchu, krvácení z nosu a lymfadenopatie.

Pokud často slyšíme zvonění v uších a tento příznak přetrvává , nepodceňujte to a navštivte lékaře. ORL specialista po provedení příslušných testů potvrdí nebo vyloučí vývoj tohoto nebezpečného onemocnění. V pozdější fázi léčby se obvykle odebere řez změněné tkáně a poté se materiál podrobí histopatologickému vyšetření. V boji proti rakovině nosohltanu se používá radiační terapie v kombinaci s chemoterapií a v některých případech se onemocnění léčí chirurgicky.

Zdro.papilot