postup:

Vyšlehejte vejce s cukrem, škrobem a vanilkovým cukrem do hladka.

Přidejte zakysanou smetanu a znovu rozšlehejte do hladka.

Nádobu položte na střední plamen. Když se hmota zahřeje, přidejte máslo, přiveďte k varu a pak vařte 4 minuty. Neustále promíchávejte, aby se hmota nespálila. Jakmile se krém zahustí, odstraňte z tepla.

Když je krém studený, naplňte jím oplatky a zbytek krému použijte na vrch dortu. Posypte strouhanou bílou čokoládou.

Dejte hotovou dort na několik hodin do chladničky.

jak vařit dort bez pečení

Pokud si připravíte více krému, můžete jej požít i na ozdobu dorty a čokoládu přímo do krému, kterým plníte oplatky.Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk