postup:

Na přípravu pudinku si nejprve potřebujeme v hrnci promíchat žloutky s cukrem na nadýchanou krémovou hmotu. Potom do ní postupně vmícháme hladkou mouku a když vymícháme hustší směs, postupně můžeme přilévat mléko. Mícháme stále kuchyňskou metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky. Potom hrnec postavíme na sporák a na malém ohni zahříváme za stálého míchání. Neustále mícháme kuchyňskou metličkou a když směs začne vřít, můžeme i ponorným mixérem, abychom vytvořili dokonale hladký a jemný pudink. Když směs vře, vaříme dokud nezískáme hustotu pudinku a pak můžeme odstavit ze sporáku. Přelijeme do nekovové mísy nebo nádoby a necháme zcela vychladnout, případně po chvíli vložíme do chladničky.

Na spodek dortu připravíme sušenkový základ z Oreo sušenek. Ty dáme do uzavíratelného igelitového sáčku a pomocí válečku nebo paličky jejich rozdrobíme až na zcela jemnou směs bez větších kousků. Stejně můžeme dát všechny sušenky do mixéru a získáme jemnou křehkou směs ze sušenek. Potom k nim přidáme rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Směs pak namačkáme do formy o průměru 24 cm a pořádně přitlačíme rovnoměrně po celém dně. Ze směsi uděláme i okraje, asi 2 až 3 cm vysoké. Když „těsto“ utlačíme na dno a okraj, můžeme ho vložit do chladničky.

Banány si oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Ze všech stran jejich pokapeme citrónovou šťávou, takže nejlépe jejich je dát do misky, přidat šťávu a pěkně pootáčet. Banány díky šťávě nezhnědnou a zůstanou v koláči pěkně zbarvené. Když máme pudink dobře vychlazený a sušenkový základ byl v lednici alespoň 1 hodinu, můžeme na něj dát všechnu pudinkovou masu. Rovnoměrně ji rozetřeme a následně na to poklademe kolečka banánů. Jemně jejich vtlačíme do pudinku a dort na chvíli vložíme do chladničky.

Do hrnce vysypeme želatinu a zalijeme ji asi 1/4 sklenicí vody a vše dobře zamícháme. Ohříváme na malém plameni stále mícháme. Když se želatina ve vodě úplně rozpustí, stáhneme ze sporáku a ihned vylijeme do misky a tu vložíme do další mísy se studenou vodou. Následně si dobře vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme s lžící cukru na nadýchanou šlehačku a před koncem k ní přidáme ochlazenou vodu se želatinou. Ještě chvíli šleháme a potom hotovou šlehačku rozetřeme rovnoměrně po dortu. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a pokapeme jí celý dort (můžeme ji dát do kapsy, odstřihnout rohlík a přes malou dírku zalévat).

Dort necháme zatuhnout a můžeme podávat. Pokud máte čas, dortový základ a pudink si připravte v den předem. Pak nalijte pudink na základ a nechte do dalšího dne v lednici. Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj.somzena.sk