Kyselost a zásaditost organismu závisí na potravě

Po ukončení trávicího procesu vytváří jídlo v závislosti na svém nutričním profilu v těle podmínky kyselosti nebo zásaditosti. Jednoduše řečeno, zásaditost těla závisí na tom, co jíme.

Kyselý nebo zásaditý stav se měří na stupnici PH od 0 do 14, kde 7 je neutrální zóna. 0 až 7 je kyselý a 7 až 14 je alkalický.

Naše buňky, aby mohly úspěšně fungovat, potřebují mít mírně zásadité pH, těsně nad 7.

U zdravého jedince se pH krve pohybuje mezi 7,40 a 7,45.

Krev se neustále samoreguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti.

Některé potraviny však okyselují krev a kontaminují organismus.

Potraviny, které okyselují organismus:

Rafinovaný cukr a všechny jeho deriváty. Je to nejhorší ze všeho, protože tam nejsou bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, jen rafinované sacharidy, které škodí. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé).
Maso (všechny druhy)
Produkty živočišného původu – mléko a sýry, zakysaná smetana, jogurty atd.
Rafinovaná sůl
Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, koláče, sušenky atd.
Chléb
Margarín
Kofein
Alkohol
Tabák
Všechny průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervační látky, umělá barviva, aromata, stabilizátory atd.
Antibiotika a všechny léky obecně

Alkalizující potraviny:
Veškerá syrová zelenina.
Některé mají kyselou chuť, která se ale v těle mění a stává se zásaditou. Ovoce. Například citron uvnitř těla má velmi vysoký stupeň zásaditosti. (Nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí).
Mandle. Jsou velmi zásadité.
Celá zrna: Jediným alkalizujícím zrnem je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou mírně kyselé, ale ideální strava také vyžaduje určité procento kyselosti, takže byste měli jíst nějaké obiloviny. Všechny cereálie musí být konzumovány vařené.
Med. Má velmi vysokou zásaditost.
Chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velmi zásaditý.
Voda. Je důležitý pro tvorbu kyslíku. Vždy se dobře hydratujte, pijte vodu po malých doušcích po celý den.
Cvičení. Cvičení pomáhá udržovat zásaditost těla, protože dodává kyslík do celého těla. Sedavý způsob života ničí život.
Chemoterapie neléčí, ale zhoršuje překyselení organismu

Chemoterapie okyseluje organismus do takové míry, že musí sáhnout do tělesných zásaditých zásob, aby kyselost neutralizovala obětováním minerálů (vápník, hořčík, draslík) zabudovaných do kostí, zubů, končetin, nehtů a vlasů. Z tohoto důvodu zaznamenáváme změny u lidí podstupujících chemoterapii, včetně vypadávání vlasů. Jiné léky také zhoršují překyselení organismu, proto je třeba se jim co nejvíce vyhýbat.

Přesný poměr pH

Jak bylo zdůrazněno, je zcela vyloučeno, aby se rakovina vyskytla u člověka, který se zdravě stravuje, pije hodně čisté vody a cvičí. Abyste se správně stravovali, zajistěte si 60% zásaditou stravu a vyhýbejte se produktům převážně kyselým, jako jsou sycené nápoje, sladkosti, rychlé občerstvení. Nezneužívejte ho a používejte ho co nejméně.

Pokud jste nemocní, je ideální, aby vaše strava byla z 80 % zásaditá. Pokud máte rakovinu, rada zní, abyste své tělo co nejvíce alkalizovali. Můžete toho dosáhnout pomocí diety, cvičení, vyhýbání se stresu a extra přísunu chlorofylu.

Názory odborníků „Všechna takzvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného než konečný bod nasycení těla kyselostí,“ řekl George W. Krill z Clevelandu, jeden z nejuznávanějších světových chirurgů. 

Zdroj:hayat.ba