Plody moruše jsou také bohaté na zdroje flavonoidů, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin a isocercetin, které jsou vynikajícími antioxidanty. Bílé i červené i černé plody jsou bohatým zdrojem fenolů, a tím blahodárně působí na naše srdce. Červené a tmavě fialové plody obsahují mnohem vyšší množství antioxidantů.

Tmavě zbarvené plody moruše jsou skutečně bohaté na flavonoidy, antokyany, karotenoidy a obsahují více vlákniny než bíle zbarvené plody, stejně jako cenné zdroje pektinu. (Spotřeba polysacharidu zvaného pektin má velmi pozitivní vliv na naše zdraví, podporuje zdravé fungování trávicího systému a účinně snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi). Bílé ovoce má naproti tomu vyšší obsah fenolu a nejvyšší aktivitu zachycování volných radikálů.

Zdroj:otpercpiheno.com