PORUCHY KRVE

Tato rostlina je užitečná v případě cukrovky, obezity, onemocnění periferních tepen, Raynaudovy choroby, protože stimuluje krevní oběh a zvyšuje průtok krve. Tyto vlastnosti však mohou být pro osobu trpící hemofilií fatální.

Hemofilie je genetická porucha, při které má krev člověka sníženou srážlivost. To znamená, že i malé zranění nebo krvácení může vést k smrti.

Účinky těchto léků lze neutralizovat konzumací zázvoru, což komplikuje situaci a vede ke smrtelnému krvácení.

PŘI UŽÍVÁNÍ URČITÝCH DRUHŮ LÉKŮ

Lidé, kteří trpí cukrovkou nebo  vysokým krevním tlakem   a musí k léčbě těchto stavů užívat léky, by neměli konzumovat zázvor, když je užívají, protože má vlastnosti, které mohou snižovat účinky léků.

Kombinace antikoagulancií, inzulínových léků, beta-blokátorů nebo antikoagulancií se zázvorem mohou být výjimečně škodlivé. Jinými slovy, zázvor má vlastnosti, které snižují krevní tlak a stimulují ředění krve, což snižuje účinky výše uvedených skupin léků.

PODVYŽIVENÍ A LIDÉ S PODVÁHOU

Vzhledem k tomu, že tato rostlina obsahuje velké množství vláken, čímž zvyšuje hladinu pH v žaludku a stimuluje trávicí enzymy, může být konzumace zázvoru nebo doplňků na bázi zázvoru škodlivá. Máte-li podváhu a potřebujete přibrat.

Jinými slovy má vlastnosti spalování tuků a snižuje chuť k jídlu. To může vést ke špatné svalové hmotě, úbytku hmostnosti , vypadávání vlasů, menstruačním nepravidelnostem atd.

TĚHOTNÁ ŽENA

Zázvor je bohatý na stimulanty, které pomáhají při procesech trávení a pomáhají chránit zdraví svalů. Je však přísně zakázáno konzumovat zázvor v jakékoli formě během těhotenství. Používání zázvoru může způsobit předčasné kontrakce a předčasné porody, zejména v posledním trimestru těhotenství. Existuje také skutečnost, že brání vstřebávání železa v potravě a vitamínů s vlastnostmi rozpustnými v tucích.

Po předchozí konzultaci s lékařem však lze velmi malé množství této rostliny použít ke zmírnění ranní nevolnosti.  

ÚČINNÉ NÁHRAŽKY ZÁZVORU

Pokud máte některou z výše uvedených podmínek, můžete použít červenou papriku, sladkou papriku nebo kajenský pepř, protože jsou velmi účinnými náhražkami zázvoru.

Světově proslulý výživový poradce Raicevic Milka tvrdí, že vlastnosti papriky jsou velmi podobné vlastnostem zázvoru. Jako náhražku koření můžete použít červenou papriku, nebo pokud nemáte rádi kořeněná jídla, můžete použít sladkou papriku. Detoxikační nápoje lze připravit přidáním kteréhokoli z nich do limonády.

Zdroj.Fithacker