Dětský kašel: Smícháme 100 g medu, 100 g čerstvě ušlehaného másla a 0,2 g vanilkového cukru. Dětem podávejte lžičku třikrát denně.

Silný kašel: V půllitru vody uvařte čtyři vlašské ořechy se skořápkami, lžíci květů šalvěje a stejné množství medu. Scezeného odvaru pijte třikrát denně polévkovou lžíci. Další způsob: pít čaj z lněného semínka po dobu jednoho týdne.

Metabolické poruchy: Lžíci třezalky spaříme vroucí vodou a vaříme 1-2 minuty. Čajovou lžičku odvaru vypijte ráno před jídlem.

Plíseň na nohou: Po umytí nohou je namočte do silného vinného octa. Spěte s čistými ponožkami také namočenými ve vinném octě. Další dva způsoby: Namočte si nohy do studené vody s 1 lžící jedlé sody a stejným množstvím kuchyňské soli rozpuštěné v ní. Poté nohy opláchněte čistou vodou. Smíchejte drcené lístky máty se solí, naneste tuto hmotu mezi prsty na nohou a držte ji hodinu. Postup opakujte, dokud houba úplně nezmizí.

Opaření vroucí vodou nebo párou: Ihned po katastrofě je potřeba vyrobit hojivou mast: žloutky ze šesti čerstvých vajec ušlehejte se šesti lžičkami rozpuštěného másla, dokud nezískáte hustou hmotu podobnou majonéze. Bolestivé místo zabalte do několika vrstev obvazu namočeného v masti.

Otoky nohou: Na noc si zabalte nohy do náplasti z vosku, olivového oleje a vody. V případě potřeby postup opakujte.