postup

  1. Nalijte si do hrnce 250 vody a vysypte do ní fazole. Můžete přidat i trochu olivového oleje – změkne. Postavte hrnec na oheň a přidejte koření. Je lepší, pokud ho tam dáte na začátek, aby polévka získala tu správnou aroma a chuť.
  1. Zeleninu a ovoce si nakrájejte, mrkev nastrouhejte na struhadle nebo nařežte na proužky.
  1. Přilijte do hrnce ještě 150 ml vody a přiveďte k varu. Nyní snižte plamen na minimum a přidejte zeleninu. Vařte 10 minut a následně přidejte i česnekově-zázvorovou pastu, kterou si připravíte rozmixováním zázvoru a česneku ve stejném poměru.
  1. Vařte dalších 5-10 minut, dokud zelenina nebude uvařená. Nakonec přidejte i sůl. Polévku můžete konzumovat takto nebo ji rozmixovat pomocí ručního mixéru. Vytiskněte ještě trochu limetkové šťávy, ozdobte dýňovými semínky. Hotovo!

Pokud je fazole stará, pak je lepší, pokud ji namočíte přes noc do vody, v opačném případě se bude vařit několik hodin. Do polévky také můžete přidat čerstvý zelený hrášek a okurku. Konzumujte ji 3x týdně. Vaše tělo bude čistší a vy se budete cítit konečně snadněji!

Zdroj:mysmezeny