Proč je překyselení tak vážným problémem

Čím větší je pře

kyselení organismu, tím horší zdravotní problémy člověk má.

Je tomu tak proto, že téměř každá biochemická reakce je závislá na pH prostředí, v němž má proběhnout. Nejcitlivější na pH jsou přitom enzymy.

Velmi důležitým faktorem, který ovlivňuje pH našeho vnitřního prostředí, je naše strava.

„Moderní“ typy stravování však způsobují nezdravý nárůst pH, čemu laicky říkáme překyselení těla. To pak způsobuje nerovnováhy vnitřního prostředí a narušuje buněčné aktivity, občas až do takového extrému, kdy zcela přestávají plnit své funkce.

Nízké pH (kyselost) v těle vede k degradaci tkání a po určitém čase vyvrcholí vznikem problémů jako jsou rakovina, kardiovaskulární onemocnění, cukrovka, osteoporóza či pálení žáhy.

Životní funkce probíhají nejlépe v mírně zásaditém prostředí. To dělá ze sody extrémně přínosnou látku při prevenci, ale i léčbě mnoha onemocnění.

Jak soda bikarbona dokáže zvrátit i ty nejtěžší stavy

Jak uvádí Dr. Eric Chan, terapeut přírodní medicíny a naturpatie:

“ Vykonával jsem terapii intravenózního podávání bikarbonátů jako součást přírodní léčby pro pacienty s alergiemi, případně s citlivostí na různé chemické látky.

Jde o výbornou terapii hlavně během jara a léta, tedy v období největší sezóny alergií.

Alkalizovat intravenózní soda bikarbona dokáže často okamžitě zastavit alergickou reakci či astmatický záchvat, protože uvedené reakce nedokážou probíhat v zásaditém prostředí. 

Někteří z jeho pacientů dosahují velmi dobré výsledky i pitím jednoho alkalizovat nápoje každou noc (půl až jedna čajová lžička jedlé sody zředěná v 2 dcl vody).

Tento nápoj citelně snižuje intenzitu jejich alergických reakcí.

Jak dodává na závěr:

“ Všichni moji pacienti z Vancuveru a Richmondu velmi dobře uvedenou terapii tolerují, nezpůsobuje jim žádné nežádoucí vedlejší účinky „.

Zdroj:domacaliecba.sk