Snadnější hojení ran

Už od starověku byl používán k hojení ran a popálenin v Egyptě. Je proto logické, že se tato praxe používá jak v alternativní, tak i konvenční medicíně dodnes. Kromě toho, med je účinným lékem proti vředům na nohách způsobených cukrovkou. Tyto díky svým antibakteriálním a protizánětlivým účinkům, které jsou účinné v mnoha případech léčby. Je také důležité poznamenat, že se v současné době stává stále více populární při léčbě dalších kožních onemocnění, včetně lupénky a herpetických lézí.

Silný přírodní lék proti kašli

Med je rovněž účinným prostředkem proti obtížnému kašli a tento unikátní přírodní lék na základě vám pomůže s jeho léčením – stejně jako se osvědčil při zmírnění příznaků bronchitidy, zánětu plic, nachlazení, bolesti v krku a chrapotu. Navíc podporuje imunitní systém a zvyšuje jeho obranyschopnost. Pro jeho přípravu budete potřebovat čtyři běžné ingredience:

  • 1 ks žloutek
  • 1 polévková lžíce medu
  • kousek změklého másla
  • 3 polévkové lžíce teplého mléka

Následující postup je velmi snadný. Jednoduše smíchejte žloutek s jednou lžící medu – dobře promíchejte, aby se vytvořila homogenní směs. Poté přidejte kousek změklého másla (nejlepší je ho ohřát na 60 stupňů Celsia) a opět promíchejte. Pokud se vám však vytvoří hrudky, nemusíte se obávat. Přidejte tři lžíce teplého živočišného mléka a promíchejte. by měla být hustá, žlutavá směs. Tuto směs můžete vypít nebo sníst, ideálně na lačný žaludek ráno.