Nedostatek času a neustálý spěch nás nutí dychtivě sahat po různých druzích  rychlého občerstvení .

Je to jídlo s nízkým obsahem cenných dietních přísad a nabízí pouze prázdné kalorie. Podle odborníků nadměrná konzumace takových produktů podporuje rakovinné procesy (především rakovinu prsu) a také způsobuje zažívací problémy a další poruchy, které způsobují onemocnění, jako je cukrovka a obezita.

Dalším zdraviu škodlivým výrobkem jsou uzeniny, hlavně uzené, a zejména  uzeniny .

Dusitan sodný (E 250), který  obsahují , oblíbená konzervační a potravinářská barva, zvyšuje riziko rakoviny střev.

Dalším faktorem, který může způsobit rakovinu, je nadměrný příjem  soli .

Jedná se o jeden z dietních smrtelných hříchů a na našich stolech se pravidelně objevují slaná jídla. Sůl způsobuje, že se v těle hromadí chlor, což vede k rakovině žaludku, což je riziko, které častěji postihuje muže.

Nakonec  sladké limonády .

K jejich výrobě se používají karcinogenní sladidla a příchutě. Podle výzkumných studií pití dvou sklenic takových nápojů týdně zvyšuje riziko rakoviny slinivky na polovinu.

Pamatujme tedy, že naše zdraví závisí do značné míry na nás samotných a na tom, jaké dietní volby si vybereme.

Zdroj:krolowakuchni.p

1
2