Proč je želatina tak dobrá pro klouby:
Želatina – produkt živočišného původu, získaný jako výsledek zpracování hovězího vaziva – šlachy, kosti, chrupavky, je vlastně kolagen ve své nejčistší formě. Pozitivně působí na stav vnitřních vláken a drobných cévek. Obsahuje dvě aminokyseliny: prolin a hydrocyprolin, které mají pozitivní vliv na obnovu pojivové tkáně. Želatina je schopna zvýšit růst a objem pojivové tkáně, což je velmi důležité pro nemocné klouby.
Želatina je užitečný produkt výjimečné kvality pro zlepšení zdraví:
- posiluje klouby a srdeční sval
- zlepšuje metabolismus
- zvyšuje duševní schopnosti
- udržuje zdravý stav pokožky
- dodává pružnost a pevnost šlach a vazů
- zabraňuje rozvoji osteoporózy a artrózy
- vede ke zlepšení růstu a struktury vlasů a nehtů
- nenahraditelný v případě dysplazie