ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Připravte krém: nalijte pomerančový džus do kastrůlku. Přidejte cukr a krupici. Dobře promíchejte s cílem. Výslednou kompozici nechte 30 minut „odpočívat“.

2. Kaši vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne a na jejím povrchu se za stálého míchání vidličkou objeví první vroucí bubliny.

3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté 2 hodiny chladte. Díky tomu ještě více zhoustne.

4. Studenou kaši šlehejte, dokud nebude jemná, bělavá a nadýchaná, postupně zvyšujte rychlost mixéru z nízké na vysokou.

5. Banány nakrájejte na tenké plátky.

6. Sestavte dort: vyložte formu potravinovou fólií. Na dno jí rozetřete silnou vrstvu krému.

7. Na první vrstvu krému položte vrstvu sušenek, poté je pokryjte velkorysou vrstvou krému a vrstvou banánů.

8. Pokračujte ve střídání vrstev sušenek, smetany a banánů, dokud nedokončíte všechny přísady. Poslední vrstvou musí být sušenky.

9. Dort přikryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin do chladničky, aby pronikl.

10. Poté jej otočte na talíř nebo sekáček a odstraňte z jeho povrchu potravinářskou fólii.

11. Připravte si polevu: do kastrůlku dejte kakaový prášek, cukr, máslo a mléko. Výslednou směs za stálého míchání dusíme na mírném ohni do hladka a zhoustla. Tento proces trvá 5-7 minut.

12. Horkou polevu přeneseme do mísy a naneseme na povrch dortu.

13. Porce a podávejte sušenkový koláč! 

Chuť krupice ve smetaně není vůbec cítit, protože je zcela obklopena pomerančovým aroma. Nikdo si neuvědomí, z čeho je tento krém vyroben!

Přejeme vám dobrou chuť se svými blízkými!

Zdroj.retete

1
2