7. OČI

Jablečný ocet je také dobrý na odstraňování bradavic na rukou nebo kdekoli jinde. Pokud tyto hrbolky a výrůstky aplikujeme jablečným octem každý den, brzy zaschnou a můžeme se s nimi navždy rozloučit.

8. NEPŘÍJEMNÝ ZÁPACH NOHY

Nesprávná obuv, používání ponožek ze syntetických materiálů, to vše přispívá k tvorbě zápachu z nosu. Pokud je změníte a pravidelně si namočíte nohy do jablečného octa, můžete se zbavit plísní, bakteriálních infekcí, ale také „pachů“.

9. FOUKÁNÍ

Před jídlem vypijte sklenici vody z jablečného octa, která spouští trávení a funkci střev.

10. NEŽÁDOUCÍ ZÁPACHY V BYTU


Rozpusťte trochu jablečného octa ve vodě, naplňte jej do rozprašovače a použijte k postřiku koberců, starého čalounění, podlahových krytin. Celý byt bude svěží a svěží.

11. ODSTRAŇUJE NÁKLADY A SKVRNY

Ocet je také ideální pro rozjasnění kuchyňské linky, vodovodních baterií, skořápek, vaniček, příborů. Je účinný, levný a neškodí zdraví ani životnímu prostředí.

12. ODSTRANĚTE CLOGY

Sklenici octa naplňte půl sklenicí jedlé sody a nalijte šumivý roztok do ucpaného odtoku. Poté se do toho můžete pustit s hrncem horké vody. Kromě odstranění ucpání jsou odstraněny i nepříjemné pachy.

13. PŘEDCHÁZEJÍCÍM LISOVÁNÍM

Během praní přidejte do stroje trochu octa, aby se netvořily nánosy plísní. U

14. „ŽEHLIČKA“ ODĚVY

Přidejte tři díly jablečného octa do tří dílů vody. Roztok nalijte do rozprašovače a nastříkejte na oblečení. Poté to „vyžehlete“ několika uhlazujícími gesty.

15. SKVRNY NA NÁBYTKU

Ošklivé skvrny z nábytku odstraníte namočením čistého kusu látky octem a otřením povrchu. Z koberce můžete také odstranit skvrny: smíchejte sůl s octem, naneste na těsnění, vetřete, nechte několik minut působit, poté osušte fénem a vydrhněte obarvené místo.

Zdroj:blog.hu