postup:

Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme cukr, rozmrvené droždí, mouku, vejce, sůl a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, přendáme ho do misky, zakryjeme a necháme kynout 30 – 45 minut.

Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Povrch těsta natřeme změklým máslem. Pak posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, kraj trochu postříkáme (nebo potřeme) vodou a srolujeme. Okraj cesta slepíme s rolí.

Rolku si nyní rozřízneme na středně hrubé slimáky pomocí nitě. Šneci ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem, pokropíme vodou, přikryjeme a necháme podkynout 45 minut.

Žloutek si utřeme s lžící vody a důkladně jím natřeme hlemýždě. Troubu si rozehřejeme na 180 ° C a pečeme 10 – 12 minut. Po uplynutí této doby šneci vyjmeme a rovnoměrně polijeme šlehačkovou smetanou.

Dáme péct na dalších 15 minut. Hotové šneky můžete posypat práškovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!



Zdroj.dobrenoviny.sk