Cibuli, česnek, chilli papričku, kořen křenu, zázvor a kurkumu nejprve rozetřete na struhadle nebo najemno nasekejte. Všechny ingredience dejte do sklenice, zalijte octem, přidejte med a promíchejte. Zašroubovanou nádobu se směsí dejte asi na dva týdny do lednice. Je důležité čas od času nádobu protřepat, aby se ingredience důkladně promíchaly.

Po uplynutí této doby napněte tonikum gázou. V případě příznaků souvisejících s podzimními a zimními infekcemi se doporučuje konzumovat 3-6 polévkových lžic během dne. K prevenci a posílení imunity stačí jedna polévková lžíce denně.

Díky správně zvoleným přísadám elixír zahřeje a posílí naše tělo a také zabije bakterie a viry, které na nás útočí. Tato směs je velmi kořeněná, takže po její konzumaci je nejlepší sáhnout po pomerančích nebo citronech pro zjemnění pikantní chuti.

Je třeba si uvědomit, že supertonik může být nebezpečný pro pacienty alergické na složky tohoto přípravku. Starší lidé, lidé bojující s onemocněním trávicího systému, děti a těhotné ženy by se před použitím terapeutického tonika měli poradit s lékařem nebo lékárníkem.

Zdroj:o2pl