Postup přípravy :
Nejprve si umyjeme jahody a zbavíme je stopky, poté je překrojíme na poloviny.
Do misky rozbijeme vejce a přidáme cukr a vanilkový cukr, směs vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej a mléko a důkladně promícháme.
Do směsi přidáme prosetou mouku spolu s práškem do pečiva a špetkou soli a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Pokud chcete, můžete do těsta přidat také citrónovou kůru nebo šťávu z citrónu pro osvěžující chuť.
Formu si vymažeme máslem a posypeme moukou, poté do ní nalijeme těsto. Na těsto rovnoměrně rozložíme připravené jahody.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 190 stupňů asi 30-35 minut, ale je nutné koláč pečlivě sledovat, protože každá trouba může péct jinak (doporučujeme kontrolu párátkem).
Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Pokud chcete, můžete ovoce v receptu obměňovat nebo přidat další chutné přísady jako ořechy nebo čokoládu. Přejeme vám dobrou chuť!