Zelná šťáva:

Z malé hlávky zelí vymačkáme šťávu. Užívejte půl sklenice hodinu před jídlem. Zelná šťáva je vhodná pro regeneraci tkání.

V obou případech (se zvýšenou nebo sníženou kyselostí) udělejte směs, která dokonale chrání žaludek a snižuje bolest.

Vezměte po 1 lžíci medu, másla, kakaového prášku, křenu, oleje a 1 vejce. Vše dobře promíchejte. Užívejte 1 polévkovou lžíci před jídlem, 3x denně. Směs uchovávejte v lednici.

Nejúčinnější léčbou v léčbě helicobacter pylori je použití propolisu a pergy. Nejlepší jsou přírodní léky, které působí antimikrobiálně a dokážou zničit původce nemoci „u kořene“. Propolis a perga se však liší způsobem použití.

Propolis je nejlepší užívat ve formě alkoholové tinktury (propolisové kapky). 10 kapek propolisu na sklenici vody. Před každým jídlem vypijte jednu sklenici. Kúra končí, když vypijete 100 ml propolisové tinktury. Při užívání antibiotik nekonzumujte propolis.

Perga se konzumuje čerstvá. Jen se jim říká, 10 mg denně. Nejlepší je žvýkat po jídle.

Samozřejmě nezapomínejte na výživu. Během léčby nejezte slaná, smažená, kořeněná, tučná a kořeněná jídla. A váš žaludek vám nebude dělat žádné problémy.