postup:

Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, mléka, cukru a špetky soli vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 části.

Každou část rozválíme na velikost velkého plechu a každý kus peču 5 minut na 170 ° C. Takto upečené pláty opatrně přendáme na pracovní desku aby vychladly.

K žloutkem postupně přidáváme cukry, mléko a mouku a krém postupně vymícháme nad ohněm. Necháme zhoustnout 1-2 minuty a odložíme z ohně.

Následně na pevnou pěnu vyšleháme bílky, které jemně přimícháme do krému. Ještě teplý krém postupně navrstvíme na pláty.

Čokoládu rozpustíme nad párou spolu s máslem a rovnoměrně ji rozetřeme na vrchním plátu. Necháme odstát v chladu, nejlépe přes celou noc. Dobrou chuť.

zdroj:nosalty.hu