postup:

Nejdříve si připravíme korpus. Jako první si vyšleháme vajíčka s cukrem. Zašleháme mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Plech nebo formu si vyložíme pečícím papírem a vlijeme hmotu. Upečeme při cca 180 stupních. Stav těsta ověříme klasicky dřevěnou špejlí.

Přejdeme k přípravě krému. Všechny suroviny kromě másla vanilkového cukru a šlehačky smícháme v hrnci a na mírném ohni přivedeme do varu za stálého míchání. Vaříme, dokud krém nezhoustne.

Odstavíme a přidáme máslo s vanilkovým cukrem. Zašleháme ponorným mixérem dokud nebude mít krém jemnou krémovou konzistenci bez hrudek. Krém přendáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Zatímco nám chladne, vyšleháme si šlehačku. Následně jemně ztuhlý krém smícháme se šlehačkou a mixujeme do hladka.

Vrchní část korpusu odřízneme, dáme zvlášť do misky a korpus na plechu polijeme rovnoměrně šálkem mléka. Následně na něj navrstvíme polovinu krému. Korpus, který jsme si odřízli si nadrobíme do misky a rovnoměrně jím posypeme krémovou vrstvu.

Následně si dáme zbytek krému do zdobícího sáčku a opatrně vrstvíme v malých hromádkách na korpusovou drobenku. Když máme vrchní vrstvu krému po celé ploše, zahladíme.

Nyní si připravíme polevu ze smetany a rozpuštěné čokolády a polijeme jí celý koláč.

Necháme vychladnout, dáme ztuhnout do lednice a podáváme.

Dobrou chuť