Kopřiva pro ochranu a výživu

Skutečný elixír a zároveň skvělý způsob, jak jahody ochránit před škůdci. Navíc vše, co na výrobu tohoto hnojiva potřebujete, najdete kolem sebe. Hnojivo obsahuje snadno vstřebatelný dusík a draslík, který rostlinky ke svému růstu potřebují. Stačí, když 1 vědro kopřivy a zalijete vodou. Dvakrát denně promícháme a používáme zředěné s vodou v poměru 1:20.

kyselé mléko
Výrobky z kyselého mléka – jako například podmáslí jsou prospěšné pro vývoj plodů. Fermentované mléčné výrobky se doporučuje míchat s humusem, hnojem a dřevěným popelem – tato směs pomáhá vytvářet mírně kyselé prostředí ideální pro růst a rozvoj plodů. Pokud si do láhve s rozprašovačem nalijete roztok mléka s vodou a nastříkáte ho na jahody, můžete zapomenout na mšice a roztoči.

kuřecí hnůj
Kuřecí hnůj je dobrý proto, že obsahuje množství dusíku, bez kterého jahody nejsou schopny vytvářet velké a šťavnaté plody. Ideální je použít kuřecí hnůj v kapalné formě a zředit s vodou v poměru 1:10 – aby nedošlo ke spálení jahod. Roztok musí odstát alespoň tři dny a používá se jen dokud jahody nezačnou kvést.

2 v 1 – proti škůdcům, i pro bohatou úrodu
Nejjednodušší řešení, které jednak ochrání jahody před škůdci a zároveň jim dodá všechny potřebné živiny, které potřebují. Přináším vám svůj ověřený recept ale i další tipy, které se také vyplatí vyzkoušet.

Pokračování na další straně